Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sommerudflugt til Vejle

28. august 2022 / 8:30 - 18:00

Slagelse Kunstforenings sommerudflugt finder sted søndag 28. august med afgang kl. 8.30 fra Rosengården. Vi forventer at være hjemme igen kl. ca. 18. Tilmelding er først gældende, når deltagerprisen er indsat på kunstforeningens konto 1551 – 4138392. Husk at skrive navn på bankoverførslen, så vi ved, hvem der er tilmeldt. Sidste frist for tilmelding: søndag den 7. august.

Om selve udflugten

Vi starter med at se på et hus, men sandelig ikke et hvilket som helst hus. Kirk koncernens finansdel, Kirk Kapital A/S, besluttede for nogle år siden, at de ville have et hovedsæde, der skulle være noget ud over det sædvanlige. Og det fik de, også i dén grad. Kunstneren Olafur Eliasson, som ikke tidligere har beskæftiget sig med at bygge huse, har designet det spektakulære byggeri på Havneøen i bunden af Vejle Fjord, Fjorden hus. Bygningen står som en skulptur, skabt af 13 forskellige farver og størrelser og glaserede mursten, og tre forskellige farver specialglaserede sten. Det er ikke for meget sagt, at kunstneren nærmest har haft hver eneste sten i hånden og godkendt hver enkelt håndværkers arbejde.

Derefter aflægger vi et lille besøg i et parkeringshus midt i Vejle. Men igen, ikke et helt almindeligt parkeringshus. Det er nemlig overdådigt udsmykket af glaskunstneren Tróndur Patursson, der har forvandlet et banalt og kedeligt brugshus til et kunstværk. Enhver som kører ind og sætter bilen fra sig, vil få sin dag forgyldt af en overvældende og fin oplevelse. Vi kender kunstneren her i Slagelse. Det er ham der har skabt glasvæggen i indgangspartiet til Røde Tårn.

Så kalder frokosten. Udflugtsudvalget har besluttet, at det bliver smukt sensommervejr, så vi spiser lækre, håndsmurte sandwich med vin og vand i Tørskind Grusgrav. Sædvanen tro leverer Slagelse Vinkompagni vinen. Bestyrelsesmedlem Ellen Heglingegård Knudsen har lovet at bage lidt godt til kaffen.

Grusgraven rummer en af landets ret få landskabsskulpturer, skabt i anden halvdel af 1980’erne af Robert Jacobsen og Jean Clareboudt. Ni store skulpturer i granit, beton og træ udgør en helhed, men hver enkelt er en oplevelse. Ikke alle hjørner af grusgraven er egnede for gangbesværede, men de fleste skulpturer står så de kan opleves af os alle.

Dagens sidste oplevelse bliver Vejle Kunstmuseum, som i sin grundstamme er et traditionelt, lokalt kunstmuseum. Men så er der lige den fantastiske Grafiske Samling, som blev grundlagt i 1899, da etatsråd Christian Eickhardt testamenterede sin samling af raderinger og grafiske tryk fra ca. 1470 til slutningen af 1800-tallet. Samlingen rummer 51 raderinger af Rembrandt, bare for at nævne et enkelt navn. Og så er der desuden Wørzner-samlingen, som museet erhvervede i 1995. Slagtermester Max Wørzner havde et stærkt blik for sin samtids unge eksperimenterende kunstnere, og hans samling rummer malerier, akvareller og skulpturer, væsentligst fra årene i slutningen af 1930’erne til 1945.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Gitte Levin pr. mail: gitte@levins-verden.dk

Tilmelding

Deltagelse koster 400 kr. for medlemmer af Kunstforeningen. Ikke-medlemmer, som er meget velkomne, skal betale 500 kr. Vi har plads til lidt over 40 i bussen, så det er bare med at tilmelde sig med det samme.

Tilmelding er først gældende, når deltagerprisen er indsat på kunstforeningens konto 1551 – 4138392. Husk at skrive navn på bankoverførslen, så vi ved, hvem der er tilmeldt. Sidste frist for tilmelding: søndag den 7. august.

Prisen dækker alle dagens oplevelser, mad og drikke, transport og i bussen kaffe og en lille én til næsen for dem der har lyst.

 

Detaljer

Dato:
28. august 2022
Tidspunkt:
8:30 - 18:00
Begivenhed Kategori: