Udstillinger


Niels Omann
11. november – 2. december

Fernisering lørdag d. 11. november, kl. 13 i Røde Tårn.

Åbningstale ved Janette Christensen, formand for Sct Michaels Nat

Maleren Niels Omann fra Sorø er vores næste udstiller. Hans billeder, akryl på lærred, er abstrakte men med meget genkendelige elementer der både viser hen til mennesker, maskiner og naturen. Hans farver står stærkt og rent. Der er slet ingen tvivl om at det bliver en udstilling der kommer til at glæde mange.Udstillingen bliver åbnet af formanden for Sct. Michaels Nat, Janette Christensen. Vi hænger billederne op torsdag den 26. oktober klokken 10 og inviterer hermed interesserede til at være med til ophængningen. Det er både sjovt og hyggeligt, og så giver det lejlighed til at se på billederne med en anden slags øjne. Giv formanden et praj hvis du har lyst.

Åbningstider – torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12 – 16

Jane Morten_John Würtz 23 sept 2023

Jane Morten og John Würtz
23. september – 14. oktober

Fernisering lørdag d. 23. september, kl. 13 i Røde Tårn.

Åbningstale ved Troels Brandt, formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Åbningstider – torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12 – 16 fra 23. september – 14. oktober 2023.

Sct Michaels Nat fredag d. 29. september er udstillingen åben fra kl. 18 – 22.

Lørdag den 23. september 2023 holder Slagelse Kunstforening fernisering på en udstilling af malerier af kunstnerparret Jane Morten og John Würtz.

Udstillingen åbnes af Troels Brandt formand for Kultur, Fritid og Turismeudvalget og er derefter åben : torsdag-fredag-lørdag klokken 12-16, dog ekstraordinært klokken 18-22 på Kulturnatten fredag den 29. september.

De to kunstnere har det til fælles, at de maler deres billeder i rigtig mange lag. De arbejder med farverne lag på lag, skraber af og lægger på, skraber af igen og lægger på igen, indtil farven og motivet står og ulmer og gløder med en helt særegen intensitet. De benytter også i vidt omfang den samme farveskala, men deres billeder er vidt forskellige.

Jane Morten blev uddannet på Kunstakademiet i København i årene 1980-86, og hun har siden da arbejdet med landskab. Ikke bølgende kornmarker med et skovbryn i baggrunden, men de landskaber der lever i drømme. Billederne kan opleves som allegorier over livet, en vandring gennem tilværelsen med åbne sanser. ”Jeg maler det som bevæger mig til at føle livet mest intenst, med bevidstheden om øjeblikkets flygtighed.” Jane Mortens drømmelandskaber rummer en helt speciel ynde og poesi.

John Würtz går anderledes stringent til værks. Han arbejder med maleriet som maleri. Spænder farverne op mod hinanden, forenkler, strammer formerne og figurerne til de står som pulserende og insisterende livstegn. Fjerne alt det overflødige og finde det øjeblik hvor farven og formen går op i en højere enhed. Hans billeder er også en slags stemningsbilleder, men det er stemninger der handler om åbne øjnene og suge kunsten til sig.

De to kunstnere deler deres tid mellem Slagelse og den kanariske ø La Gomorra. To meget forskellige lokationer, som begge har sat deres aftryk i deres værker. Begge har udstillet et hav af steder i ind- og udland, og nu kommer de til Røde Tårn i Slagelse.

Mix Madsen
29. april – 20. maj 2023

Fernisering lørdag d. 29. april, kl. 13.

OBS: Fra denne udstilling indfører vi nye åbningstider, så fx skoleklasser og andre kan få mulighed for at besøge Kunstforeningens udstillinger. Åbningstider torsdag, fredag og lørdag fra kl. 12 – 16 i Røde Tårn.

Slagelse Kunstforening får et spændende besøg af en graffitimaler, der er blevet voksen.

Han siger selv: ”Jeg er født i 1978 og opvokset i København. Jeg har siden 15-års alderen haft en stor passion for graffiti kunst, street art, gadens kunst og udtryk. Inspirationen henter jeg fra det, der rører sig i gadelivet, ulmer i samfundet og lever i fantasien.”

I dag maler Mix-Madsen også ”rigtige” billeder til væggene derhjemme, men hans teknik er i allerhøjeste grad en afspejling af det, han har lært sig som graffitimaler. Han bruger spraymaling, stencil, airbrush, akryl og tusch, materialerne og metoderne ofte sammen. Til daglig udfører Mix-Madsen udsmykning på alt fra butiksfacader, caféer, biler, institutioner og private hjem, men altså også malerier på lærred. Det er et udvalg af hans malerier, der kommer til at fylde de skønne rustikke vægge i Røde Tårn frem til lørdag den 20. maj.

Workshop

Lørdag d. 13. maj fra kl. 11 – 13 afholder Mix Madsen en workshop. Pris 90 kr. pr. person. Tilmelding senest 1. maj til formand Knud Erik Sørensen pr. mail k.e.s@pc.dk

Stine Reintoft
4. marts – 26. marts 2023

Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 – 17 til og med søndag d. 26. marts 2023.

Egentlig opdagede Stine Reintoft først som 43-årig, i 2016, at hun var maler. Hun befandt sig i Statens Legatbolig i Paris på et studieophold med henblik på at skabe en malebog for voksne med parisermotiver. Bogen blev også realiseret, men pludselig fik hun øjnene op for alle de motiver til egentlige malerier, som byen rummede. Fornemme palæer, kringlede gadeforløb, husfacader med rækker af tilskoddede vinduer, tårne, spir, gesimser og Seinen midt i det hele.

Stine Reintoft har altid tegnet. Hendes morfar var professionel (Paul Kastrup, 1920-1987), og både han og Stines mor kunne se at hun kunne noget særligt, og hun valgte da også at uddanne sig inden for design, illustration og mode. Hun gik på Glyptotekets Tegneskole, Skolen for Billedkunst, fik undervisning hos maleren Ulrik Hoff i Charlottenlund og i London gik hun på Central St. Martins University of the Arts.
Hun valgte at blive illustrator, indtil hun tilfældigt i 2015 faldt over en tidlig malebog for voksne. Det gav hende stødet til serien Quiet Please – Vi Tegner, som foreløbig tæller tretten bind om så forskellige lokaliteter som Paris, Aarhus, Bornholm og København.

Siden opholdet i legatboligen i Paris er det gået stærkt. Hendes pariserbilleder blev til hendes debut som maler med en udstilling i Paris på Halle de Blanche i 2017. Så blev hun medlem af kunstnerfællesskabet EXPO4ART som udstiller rundt om i Frankrig. I 2018 deltog hun på Carrousel
de Louvre, og det åbnede døre til gallerier i Rom, London og New York. Coronapandemien gjorde alting meget besværligt, men gav os i hvert fald den positive gevinst, at Stine Reintoft skabte udstillingen Wonderful Copenhagen 1 2020.
Det er med betydelig stolthed, at Slagelse Kunstforening præsenterer denne fantastiske kunstner. Hun er helt igennem sin egen, og hendes billeder er skønne, underfundige og dejlige portrætter af ikke landskaber men ’byskaber’, især Paris, som hun elsker.

Udstillingsplakat Anni Fiil og Gerner Kajberg

Anni Fiil & Gerner Kajberg
14. januar – 12. februar 2023

Fernisering lørdag 14. januar kl. 13 i Røde Tårn.

Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 – 17 til og med søndag 12. februar 2023. Fri entré.

Fra ferniseringen d. 14. januar, hvor mange kunstinteresserede kiggede forbi.
Plakat Udstilling Nielsen og Vestby November 2022

Charlotte Nielsen og
Ingunn Vestby
12. november – 11. december 2022

Fernisering 12. november, kl. 13.

Åbningstale ved keramiker Gerda Østergaard.

Udstillingsplakat (til print)
Print udstillingsplakat (pdf – nyt vindue)

LOTTE MADSEN
30. september – 23. oktober 2022

Udstillingen i Røde Tårn er åben fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 – 17.

Kunstforeningen fik øje på Lotte Madsen, da den årlige kunstudflugt sidste år gik til den store udstilling ’Lys over Lolland’ i den gamle sukkerfabrik i Maribo. Lottes billeder faldt i øjnene på grund af deres særlige farver og den sitrende fortælling der gemte sig i billederne.

Lotte Madsen fik sin grundlæggende uddannelse som billedkunstner hos maleren og billedhuggeren Grethe Bagge i årene 1982-87. Som læremester var Grethe Bagge af den gamle skole, så Lottes indgang til kunsten startede med at hun blev sat til at lære håndværket. Først tegning, så akvarel, derefter kridt, og så til sidst oliemaleriet. Lotte er desuden uddannet lærer med linjefag i billedkunst, og hun har taget den 1-årige overbygningsuddannelse i billedpædagogik på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Om sine billeder siger Lotte Madsen selv, at de måske ved første øjekast kan virke som abstrakte. Men sådan opfatter hun dem ikke selv. Hun ser naturen som sin store inspirationskilde; fascineres af farverne, formerne, strukturerne. Hun maler det som overrasker hende og får hende til at forundres. I naturen ser hun undertiden fænomener som får hende til at tænke på samspillet mellem natur og mennesker, naturfænomener som symboler på verdens tilstand. Fra sit atelier på Lolland har hun udsigt til havet, landskabet, himlen, lys og luft.

Alle disse sansninger omsætter Lotte Madsen til vidunderlige billeder, som det er en oplevelse at gå på opdagelse i. Et sted fornemmer man strukturen i bladene på træerne, et andet sted er det måske græsstråenes bevægelse i vinden. Måske er det farvespillet i en afhøstet mark en dugvåd morgen. Lotte Madsens billeder giver os muligheden for fordybelse og personlig oplevelse.

LOTTE OG VERNER BREMS
11. juni – 24. juni 2022

FERNINSERING: Lørdag 11. juni kl. 13 i Røde Tårn med åbningstale ved Karen Sieling.

Slagelse Kunstforening viser en udstilling af fantastiske billeder, som ægteparret Lotte og Verner Brems har skabt. Udstillingen bliver åbnet af Karen Sieling, der er virksomhedsleder hos Frirum Lab.

Begge kunstnere har en baggrund og uddannelse inden for grafisk formgivning og billedkunst, og de er henholdsvis medlem af Dansk Journalistforbund og Billedkunstnernes Forbund. Sammen driver de et lille galleri, dels i deres egen dagligstue, dels på nettet. Og nu udstiller de sammen i Røde Tårn.

I udstillingen kommer man til at opleve en sprudlende, fabulerende verden fra før tiden gik af lave. Hvor fantasien får lov at lege med virkeligheden og sende associationer ud i alle verdenshjørner. Hvor kølig enkelhed og minimalisme er ukendte fremmedord, og hvor smil, latter og farveglæde dominerer. Så afgjort en udstilling der skal ses, ikke fortælles.

I forbindelse med udstillingen har Slagelse Kunstforening sammen med Verner Brems arrangeret en workshop for en lille gruppe 10-12-årige børn, som under Verner Brems’ vejledning bliver ført igennem en kreativ proces der ender med at børnene maler hver sit selvportræt. Det kommer til at foregå fredag den 10. juni (ingen adgang), og resultaterne vil derefter kunne ses i Røde Tårn under hele udstillingsperioden.

Udstillingen holder åbent klokken 13-17 hver fredag-lørdag-søndag frem til den 24. juni, og der er gratis adgang for alle. På ferniseringsdagen, hvor alle også er velkomne, vil kunstnerne være til stede, og kunstforeningen vil være vært ved et glas vin eller vand og lidt sødt til ganen.

UDSTILINGSDAGE:

  • lørdag 11. juni,
  • søndag 12. juni
  • fredag 17. juni
  • lørdag 18. juni
  • søndag 19. juni
  • fredag 24. juni

Røde Tårn, Søndre Stationsvej 1, 4200 Slagelse. Parkering er mulig i Træskogården. Husk at sætte P-skiven

MALENE KLINT VEJLBY
23. april – 15. maj 2022

Fernisering lørdag d. 23. april kl. 13 i Røde Tårn. Åbningstale ved viceborgmester Jane Dahl. Udstillingen er åben lørdag 23. april – søndag 15. maj – fredag, lørdag og søndag fra kl. 13 – 17.

Kunstneren bor i Faaborg, hvor hun for nylig har åbnet sit eget galleri, men det er helt andre egne man besøger, når man ser på Malene Klint Vejlbys billeder. Ikke i bogstavelig forstand, for billederne kunne lige så godt være malet i Faaborg som i Frederikshavn eller Gedser eller Slagelse.

Malene Klint Vejlby maler barndom, olie på lærred. Hun maler den forundring hvormed børn oplever verden. Hvordan børn kan falde i staver over at iagttage en blomst eller et insekt, hvordan det kolde vand føles når man sopper i vandkanten, hvordan skyerne forandrer sig når man ligger på græsset eller i skovbunden. Hun maler også følelsen, når man gynger højt op i himlen, så højt at man føler at man kan gå på skyerne. Hun minder os kort sagt om, hvordan vi selv engang for længe siden åbnede alle sanser og sugede livet og oplevelserne til os.

Men Malene Klint Vejlby har også en anden og meget konkret side af sit kunstneriske virke. Med akryl maler hun fugle på gamle søkort, jo mere brugte og slidte des bedre. Fuglene med deres fuldstændige frihed til at flyve hvorhen de vil, uden landegrænser, uden trafikkaos eller pladsbillet    sat i kontrast til søkortenes fuldstændig præcise og konkrete gengivelse af virkeligheden på en bestemt lokalitet. Denne type billeder modtager hun bestilling på, hvis man har en drøm om en bestemt fugl på et bestemt sted.

ALLAN AXELSEN
12. feb. – 6. mar 2022

Fernisering 12. februar kl. 13 i Røde Tårn. Åbningstale ved Johan Borg Augustsen fra Restaurant Jargon.

Vildt fabulerende ”naturalistisk surrealisme”. Et orgie af farver, en skøn blanding af stærke og skarpe motiver fra naturen, både den vilde og den kultiverede, og så løst henkastede objekter, som ikke har noget som helst med det foregående at gøre, men som alligevel føjer en ekstra dimension til oplevelsen af billedet. Skal ses og opleves og åbner for mange forskellige, personlige fortolkninger.

Vi holder fernisering på udstillingen lørdag den 12. februar klokken 13-17, og åbningstalen bliver holdt af den unge kok og ejer af Restaurant Jargon i Stenstuegade, Johan Borg Augustsen. Der serveres et glas vin eller vand og et par omhyggeligt og garanteret Corona fri indpakkede choko’er.
Udstillingen slutter søndag den 6. marts, og holder som altid åbent fredag-lørdag-søndag i udstillingsperioden klokken 13-17. Og som altid er der gratis adgang og alle er velkomne, både til ferniseringen og i udstillingsperioden. Tag venner og bekendte i alle aldre med. Det er aldrig for tidligt eller for sent at begynde at interessere sig for kunst.

Har du lyst til at se fotos fra tidligere udstillinger?